25. mai 2010
Forrige: 11. mai 2010 Neste: 8. juni 2010

Etter at Batti hadde dratt sa Denia hun hadde et oppdrag til heltene. Det besto i å finne en holocron som sist ble sett på Ossus. Beskrivelsen var at den var avlang og blå og litt metallisk. Heltene fant ut at de skulle utføre et par mellomhopp i tillegg, dels for å ikke hoppe i rett linje fra Zandrax, dels for å tjene inn litt av pengene som ble brukt opp i Cloud City. Valget for første hopp falt på Iridonia, siden de kjente en fikser der og kunne plukke opp handelsvarer. De ble enige om at de trengte en sikkerhetsansvarlig hvis de skulle plukke opp passasjerer. Ailees Dar satte opp en liste med kandidater, og etter en absurd intervjurunde falt valget på Pahl Boca. En full last med maskindeler og passasjerer ble anskaffet (9 passasjerer, men en av dem ville ha egen lugar).

På New Bornalex ble passasjerene sluppet av og lasten solgt, og en ny last med bornalexisk bokkøl ble kjøpt inn. Pahl Boca avslørte at han egentlig het Strafe Thoriff og hadde vært jediridder. Denne gangen hoppet heltene til Ossus. Det viste seg å være en støvete planet med en sterk tilstedeværelse i Kraften. Heltene gjennomsøkte noen ruiner, og traff også noen kultister som tilba den mørke sida. Vold oppsto. Ved hjelp av en gammel innspilling gjort av en Ishi Tib-bibliotekar fant heltene ut at jedimester Uru hadde hentet ut holocronen og fraktet den til sumpplaneten Abraxin, sannsynligvis for flere tusen år siden. Heltene hoppet dit via Dac, hvor de solgte øl, kjøpte feltutstyr og tok seg en svømmetur.

Abraxin ble scannet fra skipet. Det fantes tre mørke tilstedeværelser der. Melat slapp heltene ned fra skyttelen, og de beveget seg mot de to største. Det viste seg å være enorme plantemonstre som var forvridd av den mørke sida av Kraften. Vold oppsto. Etterpå ble det klart at den tredje tilstedeværelsen kom nærmere. Det viste seg å være ei dame ved navn Essandra Lush, som hadde vært youngling under ordre 66. Hun rakk såvidt å innrømme at hun hadde hjulpet de som drepte alle jediene før Strafe sa at hun måtte dø, og vold oppsto. Strafe tippet kraftig over til den mørke sida og skamdrepte Essandra; de 12 soldatene hun hadde med utgjorde ingen særlig forskjell. Det var en skremmende opplevelse for alle som så på.

Det viste seg at Essandra hadde holocronen. Denne inneholdt kunnskapen om å kunne konstruere en lyssabel som kunne lokalisere alle jedier ved hjelp av et bestemt krystall. Det var en del mer snasent krystallet kunne gjøre, men det manglet fra holocronen. De fant det ikke på likene som lå der. Heltene hoppet nå til Felucia, der Strafe fikk ta seg en ferie i landsbyen de hadde vært i tidligere.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License