27. mars 2009
Forrige: 12. mars 2009 Neste: 21. april 2009

Våre helter bega seg fra Duro etter å ha shoppa. De reiste direkte til Coruscant og avla raport til Kaz Nalant, både skriftlig og mer utfyllende muntlig. Han kunne fortelle at Jasom Manteer hadde spurt etter dem personlig for et eskorteoppdrag: Fangetransporten av Yarua til Kashyyyk fra Coruscant.

Sammen med et lite lag stormtroopers (under Cedines kommando) dro heltene i et fangetransportskip til Kashyyyk. Da de så landet ble de angrepet i et bakhold på vei til fengselet som skulle ta imot fangen. Angriperne var to soldater med piecemeal-rustning og hjelmer, samt en wookiee med gul lyssabel og flere wookieer i skogen. Lyssabel-wookieen kunne åpenbart gjøre trylletriks, og greide å få Grakuushhk ned for telling, men under kampen skjønte Grakuushhk at det lå noe mer bak. Det var ingen ekte wookiee, men sannsynligvis Zanga Nell. Cedine mistet fem av åtte stormtroopers, hvorav både sersjanten og korporalen. To av dem døde fordi en av de andre feilberegnet en granat, som gikk av inne i transportspeederen og skadet Yarua.

Etter kampen tok de en fange, en hardt såret soldat. Da de plukket av ham hjelmen så de at det var skipsmekanikeren Garrick, som de fant sammen med Felanil på planeten under Geon-05. De fikk liv i ham i hyperrommet på vei hjem til Coruscant, men han nektet først å si noe. Så fikk han hvisket til Kiri at han "visste hva hun var i stand til, og at søsteren hennes kunne det samme". Våre helter holdt krigsråd og fant ut at de skulle late som om fyren var død og plassere ham på en skogsmåne som Grakuushhk vet om - heller det enn å risikere at Imperiet får vite om Kiris spesielle evner.

Garrick fortalte at han og Felanil var overbeviste om at skipet de jobbet på ble sabotert på grunn av at det befant seg en del folk ombord som motarbeidet Palpatine i overgangsfasen etter Klonekrigene. Etter at de ble funnet av Zanga Nell og KLK-6 fikk de dette mer eller mindre bekreftet, eller i det minste var det andre som delte deres teori. Hvem som sto direkte bak sabotasjen vet ingen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License